Vormelingen 2016

41 kinderen presenteren zich luid en duidelijk voor het Vormsel in november 2016 (2016-2017)

Hier ben ik!

Hard en overtuigend klonken deze woorden tijdens het oefenen. ’s Avonds in de Lambertuskerk was het volume heel wat minder, toen zij door meneer Joon met name geroepen werden. De volle kerk, tijdens deze vormselviering zal hier ongetwijfeld debet aan zijn geweest.

Het parochiecluster had gekozen voor één viering, waarin 41 kinderen van de Meander, Spick, Bösdael en Triolier door vicaris Vincent Goulmy werden gevormd.

Het Pinksterverhaal uit de Eerste lezing, waarin verteld werd over moed en vuur, waarmee de apostelen hun woordje deden en begrepen werden door alle mensen. Zó werden ook de woorden ontvangen van onze Filipijnse pastoor Cesar en de Waalse vicaris Goulmy. Na 2000 jaar blijft het Pinksterverhaal actueel!

Ook het kleine kinderkoor, o.l.v. Wilmie en Josine, leek begeesterd, want hun mooie gezang vulde de gehele kerkruimte.

Na het dankwoord van de vicaris zorgde het uit 41 vormelingen bestaande koor voor een prachtige toegift: De coupletten van “Geef mij kracht” werden met steeds meer enthousiasme gezongen.

En met zoveel kracht en geestdrift mag je spreken van echt gevormde kinderen, die hun volgende levensfase met vertrouwen tegemoet kunnen gaan.

Vermeldenswaard is ook de moeite, die de vormelingen hebben genomen om zich in te zetten voor het Vastenactieproject 2017: Vorming en onderwijs voor kinderen in El Salvador.

Foto's (klik op eerste foto):

De vormelingen van nov.2016 in ons Cluster zijn:

Dewi Bage-Lara Blomen-Pien Boonen-Gijs Boonen-Gwen Dewinden-Koen van Dijk-Maud Dohmen-Chiara Dorssers-Sien Eikelenberg-Miloe Franssen-Sjors Geerlings-Giel Geraets-Sem Hendriks-Tom Hesen-Thijmen Janssen-Juul Janssen-Luisa Janssen-Mikaila Kempees-Levy Kierkels-Sven Martijn- Serena Massing-Kevin Mestrom-Lauren van Montfort-Janou Niessen-Kyra van Ottele-Loes Peeters- Kevin Peeters- Emily Roox- Lieke van Sambeek-Jippe Schrijvers- Piene Seelen- Audrey Simons-Joy Smeets- Siem Smeets- Fenna Sonnemans- Thom Stinges- Alyssa Thijssen- Len Verlinden-Daan de Vlieger-Tren Warries-Sjoerd van Wijlick.