Vormelingen 2015

54 Vormelingen in ons Cluster in periode 2015-2016

Het sacrament van het Vormsel is de bevestiging van de doop en de Eerste H. Communie. Doopsel, Vormsel en Eerste H. Communie horen ook bij elkaar als de drie initiatie sacramenten. Pas als je alle drie de sacramenten hebt ontvangen ben je vol­waardig lid van de Katholieke Kerk. Het Vormsel bekrachtigt en ontvouwt de Geest die in het Doopsel werd meegegeven. De vormeling zegt als het ware ‘ja’ tegen de weg waarop zijn ouders hem of haar hebben geplaatst.

Dit klinkt allemaal zwaar en dat is het ook; maar nog sterker: de kinderen zelf beseffen dit heel goed; zij weten wat het vormsel inhoudt en hebben bewust “Ja” gezegd. Een welgemeend proficiat dus bij deze bewuste stap. En daar mogen de ouders best trots op zijn. En dat zij dat waren was duidelijk te zien tijdens de toediening van het sacrament zelf. Ook zij hebben hun kind hierin mede gestuurd. Een verdere stap naar volwassenheid.

Voor de kinderen geldt – en zij begrijpen dat heel goed:

Wie gaat en zoekt ontmoet reisgenoten.

Hoort verhalen van die ook gingen.

In die verhalen echoot een stem van ver.

Die Stem noemt je bij naam.

Jij moet jouw weg gaan.

De weg ontvouwt zich in jou.

Je ondervindt op je weg dat er mensen zijn
die je zien vanuit hun hart.

Ze geven je moed, ze laten je voelen
dat het goed is verder te trekken

Je ontdekt gaandeweg je weg.

Je groeit in vertrouwen.

De meest adembenemende reis
wordt gaandeweg bezield.

In het weekend van 26 t/m 28 febr. hebben 54 kinderen uit groep 8 in ons Cluster het H.Vormsel ontvangen. Vormheer was Mgr. Vicaris Generaal Schnackers. De dienst werd in de Lambertuskerk opgeluisterd door het kinderkoortje.

In de Lambertuskerk werd het slotwoord uitgesproken door Joyce Eggels en dat willen wij u niet onthouden, we hadden het tenslotte over volwassenheid……….

Geachte monseigneur, beste ouders en familieleden.

Wij zijn aan het einde gekomen van deze viering, waarin wij het sacrament van het Heilig Vormsel hebben ontvangen.

Door het Vormsel heeft God ons uitgekozen en Hij heeft ons een belangrijke taak gegeven.

In Jezus’ Naam mogen wij samen gaan werken aan een betere wereld.

Een betere wereld betekent niet meer geld.

Een betere wereld betekent ook niet meer macht en genot.

Maar een betere wereld betekent meer liefde en zorg voor elkaar.

Een betere wereld betekent meer respect en gerechtigheid.

Een betere wereld betekent echter vooral dat God ons nooit alleen laat.

Voor die betere wereld willen wij ons inzetten en wij vragen daarom aan u, monseigneur, om de zegen.

………………..

De volgende leerlingen van groep 8 gaan fier gevormd verder op hun weg naar volwassenheid:

Fatimakerk Offenbeek

Stijn Boonen, Jolijn Engbrocks, Lara Hoogeveen, Tara Janssen, Tessa Janssen (Reuver), Aukje Ottenheim, Sharena a.d.Boom, Nina Kamphuis, Jelleke Schrijvers, Bjorn Peeters, Yanick Suntjens.

Gertrudiskerk Beesel

Roelie Claessen, Maud Geraets, Tes Hendriks, Sjoerd Hermans, Juul v.d. Heuvel, Nik Ickenroth, Frederike Janissen, Laura Janzen, Casper Laumen, Bart Luttels, Floortje Meertens, Kim Nijssen, Sven Nizet, Silke Ottenheim, Femmi Piepers, Guus Reinders, Jelle Simons, Chris Steeghs, Lotte Stinges (Reuver) en Rebecca Windgens.

Lambertuskerk Reuver

Shirley Wijnands, Tygo Janssen, Gwen Hawinkels, Leonie Rovers, Lieke Rijk, Joyce Dewinden, Koen Bongaerts, Quincy Saes,Carlijn Geerlings, Indy Bernards, Eva Verlinden, Luca van Noorbeek, Joni van Noorbeek, Max Thijssen, Senna Schouten, Sanne Brinkman, Pleun Heynen, Kiona Lee Kon Fong Jiménez, Delano Holthuysen, Anthony Klee, Vienna Bol, Joyce Eggels en Meike Warries.

(Foto’s vormsel feb. 2016)