Jubileum Windjbuujels 6 x 11 Buutte-aovend start in de kerk

Immers als een echte weerman en troubleshooter beschikte zij over een overzicht van de windstoten, de hoek waaruit zij kwamen, maar ook wanneer zij in kracht zouden afnemen. In allerijl werd het kerkbestuur benaderd en pastoor Cesar was van mening dat de kerk moest helpen en zo geschiedde. Zo zie je maar: De Lambertusparochie is niet alleen godsdienstig, maar ook dienstig. Iedereen genoot dat dit op deze manier opgelost kon worden. Oppe Ruiver geit alles.

Foto’s van Berrie Knapen en Fer Naus (klik op eerste foto):

Vasteloavesmis

Vroeger startte de Vastelaovend met een Vastelaovesmis in de kerk. De start is nu op vele plaatsen vervroegd, zo ook oppe Ruiver, maar het van oorsprong christelijke feest wordt pas echt Vastelaovend als we met z’n allen Dank hebben gezegd, en dat hebben de windjbuujels en windjbuujelinnekes allemaol gedaon.

Foto’s Vastelaovesmis:

We blijven even bij de kerk, hier trok de vastelaoves optoch voorbij………….