O, Sint Lambertus …

Van buiten 300

Pastoor Vrancken zou het ongetwijfeld veel plezier hebben gedaan, dat na ruim 100 jaar het door hem geschreven lied nog steeds gezongen wordt.

Zo ook op vrijdag de dertiende toen de prachtig gezongen heilige mis in de Lambertuskapel werd afgesloten met het lied ter ere van onze patroonheilige.

Vele parochianen woonden deze viering bij op deze plaats waar de roots liggen van de Reuverse parochie, zo memoreerde oud-deken Theo Willemssen van Roermond. Op deze plaats stond namelijk de eerste Reuverse kerk. Hier begon het allemaal.

Het gevoel van eenheid was duidelijk aanwezig, zowel tijdens als na de mis. Er werd nagepraat onder het genot van een kopje koffie en een stukje vlaai, want het was immers het feest van Sint Lambertus. Ook kon men in stilte genieten in het licht van de bijna volle maan en het zicht op de feeëriek verlichte kerk en kasteel van Kessel. Geen wonder dat het elk jaar weer drukker wordt in en rond de kapel!